حکومت پولادگر در فدراسیون تکواندو ٢٠ ساله شد؛

ریاست ضعیف این سال‌های پولادگر در فدراسیون تکواندو گواه نالایق بودن او بود و امید می‌رفت که با تزریق خون تازه به رگ‌های این ورزش مدال‌آور، روند نزولی آن کاهش یابد و کم‌کم به روزهای طلایی خود بازگردد، تکواندو که روزگاری یکی از ورزش‌های مدال‌آور در عرصه جهانی به ویژه المپیک به شمار می‌رفت، حال به روزی افتاده که دیگر نمی‌توان مانند گذشته روی آن حساب باز کرد اما با اعلام نتیجه انتخابات باز هم همان اتفاق 16 سال اخیر رخ داد و نگرانی‌ها برای تکواندوی کشور فزونی یافت‌.
تکواندو ایران از دوران طلایی و موفقیت‌های مستمر در میادین بین‌المللی فاصله گرفته و کارشناسان و قهرمانان صاحب‌نام این رشته مشکل اصلی را در مدیریت این فدراسیون جست‌وجو می‌کنند‌. در واقع سیر نزولی تکواندو ایران از کسب مدال برنز در رقابت‌های جام‌جهانی مکزیک آغاز شد و ضعف فدراسیون در جمع کردن حواشی و متعاقب آن بالا رفتن فشار روحی، روانی بر اعضای تیم ملی به شکست تاریخی در ریو ۲۰۱۶ و حذف از جام جهانی باکو انجامید‌.
برخورد غیرمتعارف با مربی و تکواندوکار ایرانی آذربایجان نشان از فشار روانی بالا روی فدراسیون داشت و در قبال تمام این انتقادات بجا و منطقی و خواست بحق خبرنگاران یعنی همان پاسخگو بودن، بی‌تفاوت ماند‌.
کنار رفتن ذوالقدر و مقانلو و در پی آن تشکیل شتابزده کمیته و شورای فنی، انتخاب فردی با کمترین اطلاعات و تجربه به عنوان رییس سازمان تیم‌های ملی و خروجی اقدامات انجام شده نشان داد که فدراسیون تنها در پی شانه خالی کردن از زیربار فشار رسانه‌ها و جامعه ورزش کشور بوده و برنامه خاصی ندارد و در روی همان پاشنه می‌چرخد‌!


با تداوم روند ضعیف تکواندو در سال ۲۰۱۷ از رقابت‌های قهرمانی جهان گرفته تا چهار مرحله رقابت‌های گرندپری، جامعه تکواندو انتظار این را داشت که سیدمحمد پولادگر به عنوان فردی که در ۱۶ سال گذشته سکان هدایت این رشته المپیکی را برعهده داشته، فضا را برای تزریق خونی تازه به تکواندو آماده کند‌. این عده معتقدند پولادگر تمام توان علمی و عملی خود را در چهار دوره ریاست برتکواندو به کار گرفته و چیز تازه‌ای ندارد که به این رشته اضافه کند‌.
اما ثبت‌نام مجدد وی برای پنجمین دوره متوالی در انتخابات ریاست فدراسیون نشان داد که وی قصد ندارد میدان را برای فرد دیگری خالی کند و ورود غیرمنتظره مختار کلانتری با سابقه همکاری در سال‌های پایانی دهه ۷۰، سرآغاز رقابتی جذاب بین این دو بود که طی روزهای گذشته و در نزدیکی برگزاری مجمع انتخاباتی ابعاد تازه‌ای گرفت و جلسات مشترک بین این دو به تعامل ختم نشد‌.
این در حالی است که دیروز در پایان انتخابات مجمع فدراسیون تکواندو، سید محمد پولادگر در سمت ریاست این فدراسیون ابقا شد‌. مجمع انتخاباتی ریاست فدراسیون تکواندوی ایران به ریاست محمدرضا داورزنی معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و با حضور شاهرخ شهنازی دبیر کل کمیته ملی المپیک در آکادمی ملی المپیک برگزار شد که در پایان، محمد پولادگر رییس کهنه‌کار این فدراسیون بار دیگر با کسب ۴۱ رای در سمت ریاست جدید فدراسیون تکواندو ابقا شد‌. سیروس رضایی نیز یک رای داشت و یک رای هم باطل بود‌.
مسعود امینی‌باغبادرانی، سیدمحمد پولادگر، سیروس رضایی لیماهی، علیرضا صیاد، لقمان کشاورز، مختار کلانتری و جمشید محمدی سهرابی هفت نامزد نهایی این انتخابات بودند که کلانتری در اعتراض به فرمایشی بودن انتخابات، کناره‌گیری کرد‌. سجاد مردانی و کیمیا علیزاده به عنوان نماینده ورزشکاران در این مجمع حضور داشتند‌. پولادگر از سال ۱۳۷۹ تاکنون ریاست فدراسیون تکواندو را بر عهده داشته است و از امروز نیز به مدت چهار سال دیگر در این سمت خواهد بود‌.
پولادگر: قصد ثبت‌نام نداشتم
پولادگر در مجمع انتخاباتی فدراسیون تکواندو باوجود اینکه پیش از این حواشی زیادی برای کناره‌گیری وی از شرکت در انتخابات تکواندو وجود داشت، اظهار کرد: من قصد ثبت‌نام در مجمع انتخاباتی فدراسیون تکواندو را نداشتم، به دلایلی که خود می‌دانید و اگر امروز در این مجمع حضور دارم به اصرار مدیران ورزشی است‌. امروز فضا به شکلی سنگین است که حملات بسیار زیاد و ناجوانمردانه علیه من شده بود و سیاه‌نمایی تا حدی بود که ورزش تکواندو را به گونه دیگری نشان می‌دادند‌. به ویژه‌ اینکه در حال‌ حاضر فضای مجازی سبب شده است تا اخبار هر چه‌ سریع‌تر منتشر شود‌.
پولادگر در ادامه‌ ‌اضافه کرد: دلم نمی‌خواست که در تکواندو بمانم و بعد از این همه خستگی و شدت حجم کار در این دوره از انتخابات می‌خواستم دیگر در انتخابات فدراسیون تکواندو شرکت نکنم‌. به‌ هر حال بیش از 14 رویداد ورزشی داشته‌ایم که به جز شرکت در مسابقات قهرمانی کشوری و لیگ کار بسیار سنگینی بود و معتقدم که ایجاد حاشیه فقط می‌تواند مشکلات را در این ورزش زیاد کند‌. رییس فدراسیون تکواندو در مجمع انتخابات همچنین ‌اضافه کرد: قصد نداشتم در این سمت بمانم، اما اصرار دوستان سبب شد در چند روز گذشته بدترین و سخت‌ترین ساعات زندگی‌ام را سپری و مصلحت‌اندیشی کنم که آیا بایستم و از حقیقت دفاع کنم یا اینکه کناره‌گیری کنم اما به این نتیجه‌ رسیدم که نباید حقیقت را فدای مصلحت کنم‌. به هر صورت اگر این برادر خسته را از ادامه ماموریت معاف کنید و به من رای ندهید. دست و بازوی شما را می‌بوسم‌.
کلانتری: در انتخابات فرمایشی شرکت نمی‌کنم
اما مختار کلانتری که در چند روز گذشته از او به عنوان مدعی اصلی این انتخابات نام برده می‌شد، با فرمایشی نامیدن این انتخابات، کناره‌گیری کرد‌.
کلانتری با اعلام اینکه به خواسته وزیر ورزش و جوانان در مجمع انتخاباتی فدراسیون تکواندو شرکت کرده است، اظهار کرد: بنده قصد شرکت کردن در این مجمع را نداشتم اما به گفته وزیر ورزش و جوانان با این مضمون که در انتخابات شرکت کن، اما حس رقابتی با محمد پولادگر نداشته باش در این مجمع شرکت کردم و برای اینکه خواسته وزیر ورزش و جوانان به‌طور کامل تحقق یابد، از شرکت کردن در این انتخابات نیز انصراف می‌دهم‌. کلانتری همچنین درباره علل کناره‌گیری خود از شرکت در انتخابات فدراسیون تکواندو، خاطرنشان کرد: مجمعی که رای آن مشخص است و از سوی مسوولان وزارت ورزش و جوانان به پولادگر اعلام کرده‌اند که در این انتخابات شرکت کند، تصور نمی‌کنم که حضور در چنین انتخاباتی ضرورت داشته باشد‌. فکر می‌کردم که تغییراتی صورت بگیرد و حتی قول تغییرات نیز در این فدراسیون را داده بودند و گفته بودند که محمد پولادگر از شرکت در این انتخابات کناره‌گیری خواهد کرد اما متاسفانه نمی‌دانم که چطور صبح رای تغییر کرد و داورزنی، معاون ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان به من گفت‌ که تصمیم بر این شده که پولادگر در انتخابات فدراسیون تکواندو حضور داشته باشد‌. مشخص خواهد شد که در پایان مجمع انتخابات فدراسیون تکواندو چه کسی رییس این فدراسیون خواهد شد‌. مختار کلانتری در پایان افزود: در انتخاباتی که فرمایشی باشد شرکت نمی‌کنم‌.
لقمان کشاورز: حذف اعتماد و وفاق ملی از تکواندو
لقمان کشاورز، یکی از اعضای مجمع انتخابات فدراسیون تکواندو، در حاشیه ریاست مجمع انتخابات فدراسیون تکواندو با بیان اینکه هیچ سیاه‌نمایی علیه محمد پولادگر وجود نداشته و تمامی مسایل عنوان شده واقعیت دارد، اظهار کرد: تکواندو در حال‌ حاضر از مسیر واقعی خود خارج شده است و اعتماد و وفاق ملی از تکواندو حذف شده است‌.
وی ادامه‌ داد: تکواندو در آیین‌نامه‌ خود مشکلات زیادی دارد و در طی دو سال گذشته به نتایج خوبی دست پیدا نکرده‌ایم و اگر نتیجه‌ خوبی نیز کسب شده است توسط بازیکنانی که رنکینگ پایین داشتند این نتایج حاصل شده است نه تکواندوکارانی که دارای رنکینگ بالا بودند‌. کشاورز خاطرنشان کرد: در بحث ارزیابی‌ها نیز این فدراسیون به شکل سنتی تا به امروز عمل کرده است و انتخاب مربیان سلیقه‌محوری بوده است‌. ما چطور می‌توانیم در چنین فدراسیونی وفاق ملی ایجاد کنیم، در حالی که بسیاری از تکواندوکاران مطرح و مربیان خوبی این رشته خانه‌نشین هستند و اجازه فعالیت ندارند‌.
وی در پایان صحبت‌های خود‌، بیان‌ کرد: در حال‌ حاضر بالاترین نظام شایسته‌سالاری که باید توسط مدیریت فدراسیون اجرا شود در این فدراسیون وجود ندارد و این یک خلا در فدراسیون تکواندو است‌. عدم وجود منابع مالی در استان‌ها سبب شده است تا استعدادهای خوبی در شهرستان‌ها از بین برود‌.